Iemand vroeg mij laatst “Wanneer heb jij voor het laatst, iets voor het eerst gedaan?”.  Het duurde even voordat ik de vraag begreep en moest vervolgens heel lang nadenken over wat ik dan had gedaan. Nu vind ik van mezelf dat ik heel veel verschillende dingen doe. Een van mijn levensmotto ’s is dat ik alles een keer wil hebben  geprobeerd of gedaan.  Maar als je op de man af aan me vraagt “Wanneer heb jij voor het laatst, iets voor het eerst gedaan” dan heb ik niet gelijk een antwoord.

Wat versta ik eigenlijk onder iets voor het eerst hebben gedaan. Na een kwartiertje nadenken had ik gelukkig best wel een lijstje met dingen. Ik had zelf een tuinhuisje gemaakt, ik was met Yoga begonnen, Ik had recent voor het eerst zelf bier gebrouwen en zo stonden er nog meer kleine en grotere activiteiten op de lijst. Het bierbrouwen was super leuk en zeker voor herhaling vatbaar. Voorlopig mag op mijn bucketlist dat ik zelf een keer een eigen bier recept ga bedenken.

Zo stond ook op de lijst dat ik een whitepaper over omgang met millennials had gelezen. Voor mij een eyeopener en ik heb er zeker van geleerd dat ik sommige mensen anders moet gaan benaderen omdat ze nu eenmaal anders denken. Maar is iets leren ook iets wat je voor het eerst doet?

Ik ben best wel handig in en om het huis en ik hou van klussen. Zo hebben we de afgelopen zomer de tuin weer eens een flinke opknapbeurt gegeven en ik heb achter in de tuin een tuinhuisje geplaatst en we zijn er best wel trots op het was een heel project maar het resultaat was zeer geslaagd. Het was voor het eerst dat ik een tuinhuisje maakte maar echt niet de eerste keer dat ik een bouwpakket in elkaar zette.

Nog een voorbeeld: Ik heb kort geleden iemand ontmoet die ik nog nooit had gezien en ik heb hem ook nog geadviseerd om zijn idee ten uitvoer te gaan brengen.  Ja dat soort gesprekken heb ik dagelijks. Ondanks dat die persoon totaal nieuw was mag ik dit echt niet als “Mijn eerste keer” bestempelen. Het dilemma is dus: Wat classificeer je als “Iets een eerste keer doen”?

Ik ben er nog niet uit. Voorlopig hou ik het op een gevoelskwestie. Ik heb wel besloten dat ik me bewuster moet zijn van de dingen die ik allemaal doe en vanaf  nu neem ik  het besluit om iedere maand minstens één  ding te doen waarvan ik durf te zeggen  “Dit is iets wat ik voor het eerst doe”.