Wij werken al een tijdje samen met Building Blocks uit Tilburg aan onze ICT oplossingen. Zo werken wij samen aan de Bank Robot en denken ze met ons na over hoe Big Data ons in de toekomst verder kan ondersteunen. Building Blocks heeft onze collega Arjen Houweling gevraagd om tijdens de Big Data Expo te spreken over de Big Data ontwikkelingen binnen de incassobranche.

De Big Data Expo is een jaarlijks terugkerend evenement in de jaarbeurs van Utrecht waar bedrijven bij elkaar komen om ideeën uit te wisselen over Big Data en waar ze elkaar kunnen inspireren om nog verder te gaan met Big Data. Arjen heeft in een half uur verteld over onze persona’s, de mailrobot de Bank Robot en over wat Big Data in de toekomst voor ons kan gaan betekenen: het voorspellen van het gedrag van debiteuren.

Na afloop was er nog gelegenheid voor het stellen van vragen op de stand van Building Blocks. Een aantal van onze klanten kwamen vol belangstelling nog even verder praten over de genoemde ontwikkelingen. Voor ons was dit een goede mogelijkheid om incasso uit de traditionele deurwaarderswereld te halen en te introduceren in de wereld van Big Data.