In ons bedrijf hebben we een speciale speels ingerichte ruimte waar we onze creativiteit de vrije ruimte kunnen geven. We noemen dit ons Creditlab.  Wekelijks krijgen we in het CreditLab klanten, leveranciers of andere externe partijen op bezoek waarmee we dan samen kijken naar de toekomst van GGN, de ontwikkelingen in de markt en meestal zelfs naar dingen die helemaal niets met GGN te maken hebben maar waar we toch van kunnen leren. Er ontstaat dan meestal een brainstormsessie waar de vonken vanaf vliegen en iedereen met nieuwe inspiratie huiswaarts keert.

En dan gebeurt het ineens dat je iemand binnen je eigen bedrijf tegenkomt die toegevoegd gerechtsdeurwaarder is, er al heel lang blijkt te werken en altijd loopt te lachen en dan verbaas je jezelf dat die je persoon toch nog nooit ergens hebt ontmoet. Soms moet je helemaal niet naar de rest van de wereld kijken, soms zijn er dingen vlak onder je eigen neus die je nog nooit hebt gezien. Dat overkwam me dus toen ik werd voorgesteld aan Jolanda. Jolanda was in het kader van haar management opleiding binnen het bedrijf aan het kijken bij andere afdelingen om eens te kijken wat zich allemaal nog meer binnen het bedrijf afspeelt. Ik mocht namens CreditLab Jolanda een dagje meenemen op een innovatiedag in Rotterdam. “Snuffelstage” hebben we het genoemd. Nu vind ik dat je wel actief moet deelnemen in CreditLab dus ik had als opdracht gegeven: “schrijf na afloop een kort stukje over je snuffelstage” zodat we via het internet ook aan andere mensen kunnen laten weten hoe jij de dag hebt beleefd.

Ik kreeg van Jolanda het volgende mailtje.

Hallo Arjen,

Mag ik je nogmaals danken voor de door jouw genomen moeite om mij afgelopen vrijdag kennis te laten maken met het Creditlab?  Het was een dag waarbij ik me vooral heb laten verrassen door wat er komen ging omdat ik nog geen duidelijk beeld had van wat zich in het Creditlab allemaal afspeelt.

Je vroeg me een verslag te schrijven van deze dag maar ik kom niet veel verder dan aan je terug te geven dat ik enorm gemotiveerd en geïnspireerd ben geraakt door deze ervaring in Rotterdam. Ik zet deze dan ook om in een enorm positief gevoel wat ik hieraan heb overgehouden. Ineens zag ik een heel andere kant van GGN en ben ik nog enthousiaster geworden over de mogelijke toekomst van ons bedrijf en de rol van de gerechtsdeurwaarder.  Op de een of andere manier is er in mijn hoofd een proces op gang gekomen waarvan ik vermoed dat het voorlopig nog niet zal stoppen. Wie weet wat het me zal brengen!

Voor nu dus geen uitgebreid verslag of een foto op internet maar mijn dank!

Met vriendelijke groet,
Jolanda 
Toegevoegd gerechtsdeurwaarder

Wat mij betreft missie geslaagd. Jolanda bedankt voor je verslagje, je had het voor mij niet mooier kunnen verwoorden.

Arjen